Zorggebouw Juliana Ziekenhuis


Soort gebouw en samenstelling: Ziekenhuis

Locatie: Sprengenweg te Apeldoorn

Aannemer: Pongers

Status: Gesloopt

Sloopdatum: 2012-2013

Reportage samenstelling: Voor sloop/ Inpandig/ Tijdens sloop

Moet wijken voor: Nieuwe zorginstellingen i.c.m wonen/appartementen

Bijzonderheden: Met stip op nummer 2 van mijn persoonlijke top 5 mooiste gefotografeerde projecten. Een gebouw waar dood en geboorte hand in hand gingen, een gebouw waar mensen dachten met een simpel verkoudheidje te zijn binnengelopen maar achteraf toch met een ernstige ziekte verder door het leven moesten, of juist andersom. Helaas heb ik de sloop van de eerste vleugel (Sprengenweg-zijde) moeten missen. Er is ook een kistje opgegraven met daarin wat oude attributen zoals een ponskaartje dat onder de liftfundering is begraven tijdens de bouw van dit ziekenhuis. Ziekenhuis is gesloopt met een beetje hulp van CSR Sloopwerken.

Met speciale dank aan antikraakbeweging "Heavy Weight Drill Pipe" en "Space Invaders" voor het nog één keer openstellen van het gebouw, waardoor ik een zeer fraaie inpandige fotoreportage heb kunnen maken. Ook gaat mijn dank uit naar een aantal oud-medewerkers van het Juliana Ziekenhuis voor het creëren van de "Wall of Farewell". Mede dankzij hun anekdotes heeft deze inpandige reportage een heel persoonlijk tintje gekregen.


Nog één keertje naar binnen in het Juliana Ziekenhuis...

Graag nog een keer naar binnen? Dat kan! Omdat het pand voor een korte periode gekraakt was en er een open dag was georganiseerd kon ik ook binnen de nodige foto's schieten. Geniet van deze videomontage met foto's met bijpassende muziek en laat mij je ruim 18 minuten nog één keertje rondleiden met aan het einde van de video teksten die door het personeel de laatste dagen op de muur zijn gezet. Foto's rustig nakijken? De foto's staan ook los hieronder.

Let Op! Film is alleen afspeelbaar met Google Chrome, I-Pad/Tablet of I-Pod


Voor sloop

Inpandig

Tijdens sloop