Eigen materieel


Om slooppanden goed te kunnen fotograferen heb je een goed toestel nodig. Met de jaren is de kwaliteit hiervan beter geworden. Maakte ik vroeger nog gebruik van kleine camera‘s, nu hebben deze plaatsgemaakt voor spiegelreflexcamera‘s. En als ik al op het sloopterrein ben om foto‘s te maken met toestemming, moet er ook gedacht worden aan de veiligheid. Een helm en veiligheidsschoenen en eventueel een fluorescerend hesje voor de betere zichtbaarheid is dan onmisbaar.


Fototoestellen


Ik heb in het verleden diverse camera's gehad. Zelfs een verrekijker met fototoestel om zo mooie close-up foto's te kunnen maken. Al deze toestellen heb ik nu niet meer in gebruik, ik werk nu met één fototoestel dat alle gewenste eigenschappen in zich heeft. Het is een Canon 350D digitale spiegelreflex camera met 3 lenzen, één normale lens, één zoomlens waarmee ik mooie close-up foto's kan maken en één breedhoeklens.


Veiligheidsmiddellen


Bij het maken van foto’s op het sloopterrein moeten er vanwege verzekeringtechnische redenen veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Daarom ben ik in het bezit van een paar veiligheidsschoenen, een helm en een fluorescerend hesje dat ik aan kan trekken om mijzelf beter zichtbaar te maken.