Media


Zo af en toe wil ik nog wel eens met een sloopfoto die ik heb geschoten in de Apeldoornse krant (de Stentor) staan als deze nieuwswaardig genoeg is.


Het is allemaal ooit begonnen met een foto van het buiten gebruik gestelde hotel Bloemink in Apeldoorn. Achteraf werd dit pand niet gesloopt maar gerestaureerd. Ik zag dat dit hotel was dichtgespijkerd en heb hier toen met mijn kleine handcamera een simpele foto geschoten en bedacht vervolgens dat deze wel eens interessant kon zijn voor de krant.


Ik heb deze foto verstuurd naar de redactie van de Apeldoornse krant, helemaal niet de bedoeling om met deze foto in de krant te komen. Ik had deze foto puur en alleen opgestuurd om de redactie te laten zien hoe het eruit zag. Even later was ik toch stomverbaasd dat ik mijn foto afgedrukt en wel in de krant zag staan. Ik voelde me op dat moment best vereerd.


Sinds dat moment stuur ik nog steeds mondjesmaat foto’s van de sloop naar de krant, meestal kan ikzelf wel goed inschatten of de foto wel nieuwswaarde heeft. Een klein schuurtje achter een huis dat plat gaat is voor de krant niet interessant, maar een complete woonwijk die in Apeldoorn tegen de vlakte gaat of een markant gebouw, dat ook nog vaak in de krant heeft gestaan, kan wel degelijk informatiewaarde hebben. Foto’s hiervan stuur ik dan naar de verslaggever die de meeste bouw- en sloopberichten verzorgt. Aan hem en de verdere redactie de taak om te beslissen of mijn foto in de krant kan komen, of dat er toch nog even gewacht moet worden op een eigen, professionele fotograaf.


Desondanks ben ik best trots op het feit dat ik zo af en toe met mijn foto in de krant sta vermeld. Hieronder dus mijn “portfolio” met alle gepubliceerde foto’s.


Foto's van mij afkomstig die de krant hebben gehaald.