Wie ben ik?


Ik ben Marcel van der Kolk en geboren op 14 januari 1984 in het mooie, groene Apeldoorn, waar ik nog steeds woon. Momenteel ben ik werkzaam bij een technische groothandel in lichtbronnen en bijkomende verlichtingsmaterialen. Daarbij kun je denken aan schakelbenodigdheden, kabels en allerlei verlichtingsarmaturen.


Wat is er zo mooi aan slooppanden?


De machteloosheid van een pand. Een pand heeft jaren dienst gedaan en de bewoners onderdak en veiligheid gegeven. Er komt een moment dat het pand niet meer aan de verwachtingen en eisen van de gebruiker voldoet en dus wordt afgedankt. Het kan in sommige gevallen dan nog enige tijd leeg staan en in verval raken. De muren van een gebouw hebben heel wat meegemaakt en als ze zouden kunnen praten ….. Daarna komt de sloper en wordt het gebouw met een kraan tegen de grond gewerkt. Het bouwwerk heeft jarenlang gevochten tegen alle weersomstandigheden, heeft de gebruikers beschutting en warmte gegeven, maar het is niet opgewassen tegen de krachten van een sorteergrijper of een betonknijper en bezwijkt beetje bij beetje onder het geweld van deze machine.


Fotograferen van slooppanden


Mijn passie voor slooppanden heeft ertoe geleid dat ik deze ben gaan fotograferen. Het liefste doe ik dit vóór de sloop en tijdens de sloop, en als het even kan, schiet ik graag binnen ook de nodige foto's van het interieur. Op deze manier krijg je een mooie en complete reportage. Wil je graag dat ik een sloopreportage maak? Dat kan! Kijk dan onder het kopje "Reportages" in de bovenste navigatiebalk voor meer informatie.


Favorieten


Eigenlijk fotografeer ik in principe alle panden die daarvoor in aanmerking komen, maar voor (particuliere) woningen heb ik weinig belangstelling. Hiervan worden er zoveel gesloopt dat ik het niet bij kan benen. Bovendien zijn de meeste woningen op dezelfde manier gebouwd. Denk aan rijtjeswoningen. Als de eerste woning is gesloopt, weet je meteen hoe het de rest zal vergaan. Bij schoolgebouwen, om maar eens wat te noemen, is dit anders. Elk complex is uniek in stijl en bouwtechniek. Er zijn geen twee scholen gelijk. Hierdoor zal het ene gebouw zich anders gedragen tijdens de sloop dan het andere.


Gewerkt als sloper


Van half september 2008 tot half december 2008 heb ik als sloper gewerkt bij de firma Dusseldorp. In deze periode was ik hoofdzakelijk gestationeerd in Deventer, in de Rivierenbuurt, met name de Maasstraat en de Amstellaan waar een drietal portiekflats gesloopt moest worden plus een plukje rijtjeshuizen. Mijn werkzaamheden betroffen voornamelijk het strippen van de woningen (al het kleinhout eruit halen en naar buiten gooien) en het ontmantelen van de asbesthoudende materialen om het opruimen ervan te vergemakkelijken. In deze korte periode heb ik ook ervaring opgedaan als asbestsaneerder. Voor foto's en nadere informatie verwijs ik je graag naar de pagina Werkervaring.


Andere hobby's

Alsof het nog niet genoeg is met zo'n bijzondere hobby heb ik nog een paar vrijetijdsbestedingen die mij op een positieve manier van de straat houden, of moet ik zeggen óp de straat houden.


Straatverlichting

Ik vind het leuk om straatverlichting te fotograferen en te verzamelen. De armaturen haal ik soms langs de weg vandaan bij werkzaamheden, een enkele keer haal ik ze van slooppanden af met toestemming van de slopers. Ik verwijs je graag naar mijn andere website: www.lantaarnpaalgek.nl. Kortom, een goede combinatie van mijn twee hobby's.


Vrachtwagens Scania Topline en DAF XF 105

DAF XF 105

Scania Topline

Ook vind ik vrachtwagens erg interessant. Met name de Scania Topline en de DAF XF 105 doen het bij mij erg goed en wil ik ze zo nu en dan graag op de foto zetten. Het is eigenlijk nog een kleine wens van mij om ooit met beide types een keertje mee te rijden als bijrijder. Dit lijkt me niet alleen erg leuk om mee te maken, maar bovendien krijg ik dan ook de verkeerssituatie te zien vanuit de cabine van een vrachtwagen. Ik zit me ook wel eens groen en geel te ergeren als er weer een vrachtwagen aan het inhalen is, daar ben ik eerlijk in. En ik wil dit nu wel eens vanuit een vrachtwagen zien. Ongetwijfeld zal ik hierdoor een beter begrip krijgen voor de beperkingen waar een vrachtwagenchauffeur mee te maken heeft. Dus ben je een vriendelijke en bereidwillige chauffeur van een mooie en stoere Scania Topline of DAF XF 105, rij je zowel nationaal als internationaal en zie je er niet tegenop mij een keertje mee te nemen als bijrijder, neem dan gerust contact met mij op via de contactpagina en misschien kunnen we wat regelen!


Bewegen

En als er naast deze hobby's nog tijd overblijft, dan doe ik graag aan beweging b.v. door een stevige wandeling te maken. Kortom, ik verveel me niet.

Omdat ik ernaar streef om de sloopreportages en alles wat daarmee samenhangt juist en volledig te laten zijn, nodig ik een ieder uit om mij op onvolkomenheden te wijzen en aanvullingen te verschaffen.

Ik toon op mijn site ook diverse sloopreportages die ik heb mogen fotograferen en publiceren. Ook op dit punt blijf ik streven naar volledigheid. Zoals elders al opgemerkt hou ik me aanbevolen voor sloopbedrijven en onderaannemers die een aanvulling op mijn sloopreportage-verzameling kunnen leveren. Ik ben bereid ook foto's van derden op mijn site te plaatsen om zodoende een zo compleet mogelijke reportage te kunnen verschaffen.

Voor reacties verwijs ik graag naar de contactpagina.